woensdag 1 augustus 2012

een dame in de dop taart!

Mijn nichtje Yara is jarig en wordt al een echte dame, ze wilde wel een echte dames taart. Na zelf wat gezocht te hebben op internet konden we het niet zo eens worden ik vond de taarten nogal saai waar ze mee kwam. Na overleg hebben we af gesproken dat ik haar zou verrassen ik wist een aantal elementen die ze leuk vond en heb die verwerkt in haar taart.

Dit is het geworden een grote schoenendoos en pump er boven op. Deze taart is natuurlijk geïnspireerd door Wendy Schlagwein, in haar eerste boek een jaar vol taart heeft ze een soort gelijke taart staan. Ik ben een groot fan van de stijl van Wendy en had nu de gelegenheid om deze in de praktijk te kunnen brengen.


eerst de schoen gemaakt en dat viel tegen eerlijk is eerlijk ik ben niet in het bezit van de standaard mal die te koop is voor het creëren van een schoen dus alles moest uit het handje.


De deksel van de taart heb ik gemaakt van crispy rice treats en bekleed met fondant.


De taart is gevuld met frambozen crème, erg lekker en fris, het  papier onder de deksel is ook fondant maar dan uitgehard waardoor het goed zijn vorm blijft houden als de deksel erop ligt.


De strepen op deze taart zijn geschilderd met poeder kleurstof (uiteraard eetbaar)


De taart was een groot succes! Yara blij ik blij!

0 reacties:

Een reactie posten