vrijdag 30 augustus 2013

gespikkelde bruidstaart

Aanvragen voor bruidstaarten komen in verschillende maten en vormen, maar dit verzoek had ik werkelijk nog nooit gehoord. Het bruidspaar kwam met een foto van hun ideale bruidstaart.
Geen bruidsproeverij, geen ideeën zoeken en brainstormen maar gewoon graag deze taart.


Lekker groot en met alleen maar spikkels, je kent ze wel die kleine balletjes bovenop een ijsje.
Het was wel een uitdaging om de spikkels op de taart aan te brengen en op hun plaats te houden zonder dat de kleur gaat uit lopen maar gelukkig is het gelukt.


De witte fondanten strikken op de taart maakt hem minder speels en geeft er een chique tintje aan.


De taart kwam heel mooi tot zijn recht op de trouwlocatie een boerderij.

vrijdag 9 augustus 2013

Tattoo bruidstaart

Dit bruidspaar wilde iets anders dan anders, nou dat werd het ook wel, bij de eerste bespreking van de taart werd al gelijk duidelijk dat ze een bruidstaart wilde in een tattoo stijl. Dus voor de bruidsproeverij heb ik de taartjes al geprobeerd in die stijl te maken.


Het bruidspaar was erg enthousiast over de taartjes en vooral het vogeltje was een schot in de roos die wilde ze zeker terug laten komen op de taart. Op deze taartjes heb ik alles geschilderd met voedsel kleurstof. 


Voor de echte bruidstaart heb ik gebruik gemaakt van een airbrush om de rozen en vogeltjes iets meer tattoo uiterlijk te geven.


Het lint welke de vogeltjes vasthouden draagt de trouwdatum van het bruidspaar.


een close-up van het vogeltje en daaronder de roos beiden geairbrusht op de taart.


deze rozen zijn met de hand gemaakt en later door middel van de airbrush een kleur gegeven diep rood.


De rozen op de taart zelf zijn met een origineel tattoo sjabloon gemaakt de roos en het blad zijn met de airbrush aangebracht maar de lijnen heb ik met de hand later aangebracht.


De zwarte parels maken de taart af en geven een rustig effect.

zondag 12 mei 2013

Rozen taart

Ook dit jaar mocht ik weer een verjaardagstaart maken voor Noëlle. Noëlle weet heel goed wat ze wil. Ze stuurde mij foto's van de vorm van de taart kleur en decoratie die ze mooi vond en vroeg of ik dit allemaal wilde verwerken in haar taart! Dit heb ik er van gemaakt.


De kleur van de taart lijkt licht blauw maar was in werkelijkheid een aqua blauw met verschillende kleuren roze rozen aan de zijkant met kleine bloemblaadjes.


Bovenop de taart 1 grote diep roze roos gemaakt! Noëlle is gek van rozen!


Alle roosjes op de taart hebben een andere vorm van rolroosjes tot knopjes tot de grote roos. Op deze manier kan je goed de verschillende manieren van rozen maken zien en juist de combinatie van deze verschillende soorten maakt het tot eens speels geheel.

Skylander taart

de 3de taart al weer voor Jayden! Dit jaar moest het een Skylander taart worden! Een hele leuke uitdaging geprobeerd om Spyro het draakje gedeeltelijk 3 dimensionaal te maken. 


Ook bij deze taart heb ik de airbrush gebruikt, dit om het wolken en licht effect te krijgen boven op de taart.


De zijkanten van de taart zijn bewerkt als het lijkt of je tegen een eeuwen oude muur kijkt.


Na het aanbrengen van Spyro moest zijn naam en leeftijd nog op de taart! Maar ja je wilt toch dat die ook opvallen dus gekozen voor een vel groene kleur!


Om meer diepte te krijgen in de stenen muur hier en daar wat mosgroene dustpoeder aangebracht.
Het geheel komt goed tot zijn recht zeker de licht strepen die doormidden van de airbrush zijn aangebracht maken het tot een levend geheel.

Hawaii thema taart

Voor een verrassings feest mocht ik een taart maken in Hawaï stijl! Dat was de opdracht heel gaaf verder een vrije hand! Dit heb ik er van gemaakt de jarige is een moderne vrouw zij werd 30 jaar dit alles zoveel mogelijk verwerkt in de taart!

Begonnen met de taart te bekleden met wit fondant en daarna de taart doormidden van airbrush van kleur te voorzien!
Bovenop de taart gekozen voor een diep blauwe kleur om een avond hemel te creëren, aan de zijkanten overgegaan van oranje naar geel.


Na het airbrushen van de kleur de bloemen aangebracht welke gemaakt zijn van gekleurd fondant en met dust poeder een diepere kleur van het hart hebben gekregen.


Daarna de zwarte palmbomen die ik van marsepein had uitgesneden aangebracht. Dit samen geeft het idee dat je naar een ondergaande zon op het strand staat te kijken.


Op de top van de taart slippers aangebracht van fondant waarop de naam van de jarige als merk zijn verwerkte en haar leeftijd als schoenmaat!
De licht bruine basterd suiker geeft het idee dat de slippers in het zand staan!

Lactose vrije taart voor Jayda

Jayda wordt 7 jaar en wil ook graag taart eten helaas kan Jayda geen lactose verdragen dus is het lastig om voor haar een taart te vinden die ze wel kan eten!


Het is gelukkig wel gelukt na wat speurwerk en wat uitproberen van verschillende producten heeft zij toch ook een echt verjaardagskaart.

Ze houdt erg van kleurtjes maar geen roze! Al snel had ik het idee om voor haar een mooie regenboog taart te maken.

De buitenkant van de taart is van wit fondant gemaakt met daar op regenboog gekleurde sterren en natuurlijk haar naam.

Bovenop de taart moest "Woeffie" komen haar knuffel daar was ze zeer duidelijk in! Dus zo gezegd zo gedaan.

De binnenkant van de taart was mijn verrassing voor haar. De taart had ik in verschillende lagen gebakken met steeds een ander kleurtje zodat na het stapelen van de biscuitlagen een regenboog te voorschijn kwam! Tussen de lagen van het biscuit heb ik een vanille creme aangebracht die geen lactose bevatten daarnaast is op de vanille creme een laagje aardbeien gelei aangebracht dit gaf de taart een heerlijk zomerse smaak.

woensdag 20 februari 2013

Angry Bird taart voor Lola

Lola wordt 7 jaar en is gek op Angry Birds!
Een taart voor haar feestje was de vraag het thema moest nog bedacht worden het werd Angry Birds!!


Ik ben begonnen met een bol taartje van 20 cm, deze heb ik gevuld met aardbeien bavarois en af gesmeerd.



De taart bekleed met rood fondant.



Als eerste de grote ogen van Angry Bird aangebracht.


Na het aanbrengen van de wenkbrauwen


is zijn buik aan de beurt.


De snavel is gemaakt van gepofte rijst marsh mallows (crispy rice treats) en fondant.
ook de haar plukken van de vogel zijn van de crispy rice treats gemaakt.



een bloemetje er bij en de Lady Angry Bird is klaar.


Lola zo super blij met de taart helemaal geweldig. Fijne verjaardag Lola.

zaterdag 9 februari 2013

Tatoo taart met pin-up girls

Voor Chess mocht ook dit jaar weer een taart maken! Chess zijn interesse in niet echt veranderd sinds vorig jaar op nr. 1 staat nog steeds het vrouwelijk schoon.
Maar om nu weer een taart te maken met borsten en billen vond ik niet zo leuk.
Na even nagedacht te hebben is dit het geworden.


Ben begonnen met 2 biscuits van 20 cm gevuld met bonbonbloc crème en op elkaar te stapelen en bekleed met wit fondant.

Ik heb al een tijdje een airbrush machine staan maar echt gebruikt heb ik hem nog niet dit wordt de eerste taart die ik ga bewerken met de airbrush. Best heel eng om op een hele witte taart te spuiten met zwarte eetbare inkt.



Na het zwart te hebben aangebracht heb ik het midden gedeelte rood gespoten.



Het tatoo hart met de naam en leeftijd heb ik boven op de taart aangebracht en is gepuzzeld (3D) zoals dat heet. Dit is eigenlijk niks anders dan wat de naam al zegt je puzzelt van verschillen de kleuren het plaatje in elkaar door meerdere lagen over elkaar aan te brengen krijg je een 3D effect.



Als laatste heb ik de pin-up girl aangebracht ik heb de jaren 50 stijl aan gehouden omdat ik dit mooi vond combineren me het tatoo hart.



De rokjes van de dames zijn ook met extra lagen tot een 3D effect tot stand gekomen.



Door gebruik te maken van schaduw kleuren ontstaat er diepte in het verder platen plaatje.



Dit is een aanzicht van de taart waarbij en het tatoo hart zichtbaar is als de pin-up girl.

zaterdag 26 januari 2013

Make-up taart

Voor Rowena die 16 wordt mag ik een make-up taart maken. Ik kreeg een foto toe gestuurd die als voorbeeld voor de taart diende, kan het ongeveer zoals deze taart was de vraag? Ja hoor geen probleem het enige was dat de voorbeeld taart uit 1 laag bestond en de taart voor Rowena uit 2 lagen zal bestaan. Het ontwerp dus een beetje aanpassen maar dat gaat wel lukken.





De taarten voor Rowena zijn gevuld met lemon crud en lemon merengue crème .
Na het vullen van de taarten de afgesmeerd met botercreme en bekleed met witte fondant. De taarten gestapeld en even laten rusten en toen het ruitje aangebracht in het fondant. Op de kruising van de ruit zilveren balletjes aan gebracht.


Als laatste alle make-up die ik van te voren al had gemaakt een plekje geven op de taarten en dan de finishing touche de grote "16" met glitters een plekje gegeven en haar naam op de taart aangebracht.



Spannend spannend zou de taart naar tevredenheid zijn van papa en mama, ja hoor helemaal goed gekeurd!


Fijne verjaardag Rowena!!!