zaterdag 26 januari 2013

Make-up taart

Voor Rowena die 16 wordt mag ik een make-up taart maken. Ik kreeg een foto toe gestuurd die als voorbeeld voor de taart diende, kan het ongeveer zoals deze taart was de vraag? Ja hoor geen probleem het enige was dat de voorbeeld taart uit 1 laag bestond en de taart voor Rowena uit 2 lagen zal bestaan. Het ontwerp dus een beetje aanpassen maar dat gaat wel lukken.





De taarten voor Rowena zijn gevuld met lemon crud en lemon merengue crème .
Na het vullen van de taarten de afgesmeerd met botercreme en bekleed met witte fondant. De taarten gestapeld en even laten rusten en toen het ruitje aangebracht in het fondant. Op de kruising van de ruit zilveren balletjes aan gebracht.


Als laatste alle make-up die ik van te voren al had gemaakt een plekje geven op de taarten en dan de finishing touche de grote "16" met glitters een plekje gegeven en haar naam op de taart aangebracht.



Spannend spannend zou de taart naar tevredenheid zijn van papa en mama, ja hoor helemaal goed gekeurd!


Fijne verjaardag Rowena!!!












zondag 6 januari 2013

Harry Potter taart

Mitchell wordt alweer 9 jaar en dit wordt mijn 3de verjaardags taart voor hem! Met hem worden ook zijn taart wensen groter hahaha!


Dit jaar wilde hij een Harry Potter taart maar dan wel met Harry er "echt" op!








Naast Harry Potter hebben we samen besloten dat op de taart ook Hedwig de uil, de sorteer hoed en de sjaal van Griffoender kwam.





De gouden snits zou er ook op komen maar helaas heeft deze het niet overleeft.


Wel staat het toverspreuken boek op de taart


De kleuren van deze Harry Potter waren best moeilijk te creëren omdat het om een diep rood en een beetje oker geel gaat was dit op zich al een uitdaging.



Mitchell was heel gelukkig met zijn taart en is nu al weer druk aan het nadenken voor zijn volgenden taart.

vrijdag 4 januari 2013

Animal van the muppets cup cakes

Timothy onze zoon is 20 jaar geworden en wilde net als vorig jaar graag schaapjes cupcakes. Maar als je 20 jaar bent vraag je toch geen schaapjes meer ......... dus flink zitten denken en met dezelfde ingrediënten toch een ander cupcakeje kunnen maken! 

En toen ineens wist ik het....... het wordt animal van de muppets!


De haren van animal zijn gemaakt van icing welke is gekleurd met rode kleurstof
De wenkbrauwen zijn gemaakt van zwarte marsepein de ogen zijn gemaakt van icing.




De mondjes en tanden zijn van marsepein gemaakt



Dit is het eindresultaat van een avondje spelen met cupcakes, het resultaat was binnen 3 uur op! Visite was er weer blij mee en de jarige.......... die vond het super!