zaterdag 18 augustus 2012

Barbie taart

Voor een kleine dame die 7 jaar wordt mag ik een Barbie taart maken. De stijl van de taart een beetje zoals de barbie taart die ik al eens eerder had gemaakt wit met roze.


Deze taartvorm vind elke keer toch weer een uitdaging het begint al bij het bakken, ik bak deze taart (de rok) in de mengvorm van mijn mixer.


Alleen was de rok (ongeveer 20 personen) deze keer niet genoeg en kwam er nog een taart extra onder. De taart is gevuld met frambozen crème.


na het vullen heb ik eerste de extra taart bekleed gewoon met wit fondant deze in de koelkast gezet om goed op te stijven en verder gegaan met de rok taart


Het bekleden van de rok heb ik in verschillende fases gedaan dit kan je zien op de bovenstaande foto.
Ben eerste begonnen met het stuk waar de strepen later op zijn geverfd, daarna de roze onderrok welke in 3 delen rondom de taart zijn gevouwen. En als laatste de boven rok op de taart aan gebracht maar dan zo dat deze overal de eerder aangebrachte delen overlapt.Ton de rok eenmaal bekleed was heb ik barbi op haar plaats gezet, de bovenzijde  van de jurk had ik al op barbie aangebracht. Op deze manier vind ik dat de aansluiting tussen rok en jurk netjes sluit.
Nu barbie op haar plaatst zit in de taart begin ik met het afwerken van de details zoals rond de handen en de afwerking van de rok.Deze taart heb ik gemaakt tijdens het heetste weekend van Augustus wat niet echt bevorderlijk is voor de taart.Veel van het werk heb ik dan ook 's avonds laat / 's nachts gedaan, helaas zat het niet echt mee.


Want dit zag ik 's ochtends nadat ik de taart uit de koelkast haalde................... oooooooooooooo...... nee he!


Snel aan het werk want zo kon de taart echt niet mee dit is de oplossing geworden uiteindelijk vond ik de taart zelfs mooier op deze manier.Dit is het eind resultaat van de taart de kleine jarige was er erg blij mee! 

0 reacties:

Een reactie posten